Valokuvaus ja kuvankäsittely

Näillä sivuilla olevat bannerikuvat ovat filmikameralla ottamiani kuvia. Tältä sivulta löydät lisää kuvia, joista monet olen tehnyt MO teatterin julkaisuihin ja julisteisiin. Esillä on pyynnöstä tehtyjä töitä, kuvanmuokkauksia, valokuvien jälkikäsittelyä, kuvakokeilujani sekä kuvia postereihin ja esitteisiin.

Monipuolista kuvien muokkausta

Kuvankäsittelyä 2022. Olen kiinnostunut myös interiööri- ja tilakuvauksesta, sekä esine- ja tekstuurikuvauksesta.

Aivan pienistä kuvankäsittely- ja valokuvaustöistä isompiin valokuvauksellisiin kokonaisuuksiin

Jos sinulla on jokin valokuvaan liittyvä ongelma, ajatus tai haave, jokin aivan pienikin pulma jonka takia ei viitsisi ostaa uutta ohjelmaa ja opetella valokuvan käsittelyä, kysy minulta, josko voisin auttaa.

 • kasvo- ja henkilökuviin kohennusta: kasvokuvien on hyvä olla luonnollisia, mutta usein kuvaushetken valo aiheuttaa yllätyksiä, valo saattaa tuoda iholle turhan tylyn värin. Tausta voi olla myös liian hallitseva.
 • ryhmäkuviin tasapainoa - varjoon jäänyt enempi esiin, tai koko ryhmä paremmin valoon
 • kuvien valmistelu suurennoksiin
 • kuvat esimerkiksi valkoreunaisiksi
 • julisteeseen, korttiin tai esitteeseen tuleva kuva näyttävämmäksi tai terävämmäksi
 • vanhoihin kuviin uutta eloa
 • uudet taustat kuviin
 • yhdistelmäkuvat ja kuvien tuunaus taideteosmaiseksi
 • jokin toive kuvaan, mitä ei ihan tiedä, mitä se olisi
 • lemmikkikuviin lisää lämpöä tai tunnelmaa
 • kuvien yhdistely ja taustan vaihdot
 • … ja vaikka mitä muuta

Mietiskele ja rauhoitu valokuvilla

Ottamiani mietiskelyyn (contemplative photography) kannustavia valokuvia 2020 - 2022

SmugMug kuvagalleria 2022 "From Pispala on Your wall"

Olen rakentanut kuvagallerian kuvistani SmugMug valokuvapalveluun oskuleinonenphotography.com. Sivulta on kuvien tutkimisen lisäksi mahdollista tilata inspiroivia valokuvia, sisustustauluja ja erilaisia kanvaaseja, sekä ostaa kuvia esimerkiksi kotisivukäyttöön tai itse tulostettavaksi. Tutustu, lisään kuvia säännöllisesti!

Lisäksi julkaisen Piirulla ottamiani kuvia Pinterest-tililläni, muiden "Vanhaa Aikaa Henkivien" kuvien lisäksi.

Far-out Wall Art

"From Pispala On Your Wall"

Katso myös Picfair-sivuni joyful.photography

Tekemiäni kuvankäsittelyjä

Missing image
Missing image

Tyttö ja planeetta -kuvassa tuli saada tytölle oma planeetta syliin kauniilla tavalla. Tätä kuvaa käytettiin julisteessa, esitteessä ja nettisivuilla.

Varpaat -kuvassa pyydettiin korjaamaan kännykällä otettu kuva, luonnollisesti mutta niin, että yhdet varpaat tulevat enempi esiin, esityksen julistetta varten. Nainen ja hiukset -kuvassa halusimme hiusten sulautuvan ympäristön kanssa ja löytää unenomaista tunnelmaa. Kohensin kuvaa ja tein siitä posteriin riittävän korkearesoluutioisen. Pieni ja nopea työ, mutta tärkeä. Posterista tuli näin varmasti puhuttelevampi. "Varpaat" on hyvä esimerkki sellaisesta kuvamuokkauksesta, johon ei oikein osaisi pyytää apuakaan. Jotain olisi hyvä kuvaan saada lisää, mutta mitä…

Kuvakokeiluja esitys- ja butoh-kuvista

Missing image
Missing image
Missing image
Missing image
Missing image

Filmikameralla ottamiani kuvia ja kuvakokeiluja

Missing image
Missing image
Missing image
Missing image

Kuvankäsittelyä ja teoksia postereihin ja esitteisiin

Missing image
Missing image

Uutta eloa kännykällä otetuille kuville

Missing image
Missing image
Missing image
Kiitos!

Kiitos sinulle, että katsoit kuvani tänne saakka. Jos päivität (reload) sivuni tai tulet tälle sivulle uudestaan, saatat nähdä muitakin kuvia… Lisään kuvia aika ajoin.

SmugMug kumppanuusohjelma - alennusta molemmille

Tästä linkistä saat mainion SmugMug valokuvapalvelun tilattua 20 % alennuksella - jos tilaat, minäkin saan 20 prosenttia alennusta seuraavasta maksustani myös! Jos tarvitset apua SmugMug-sivuston kanssa, voin yrittää auttaa. Laita vain viestiä minulle.

Valokuvaus, butoh ja butoh-fu

Minua kiinnostaa tavattomasti valokuvien ja tekstin yhdistäminen. Kuvat synnyttävät minulle voimakkaita impressiota, vaikutelmia ja mielikuvia, ja nämä impressiot siirtyvät esimerkiksi esitysten ja butoh-opetuksen, sekä monenmoisten kokeilujen alkuiduiksi. Tai kuvakirjaksi, kuten Myytit. Butoh-tanssissa tätä liikkeiden, metamorfoosien, kehon rakenteen ja tajunnantilojen tallentamista mielikuviksi, jotka yhdessä voivat muodostaa koko teoksen läpikulun, eräänlaisen dramaturgian, kutsutaan butoh-fuksi.

Butoh-esitys ja butoh'sta otetut valokuvat sopivat erittäin hyvin kuvalliseen ja tekstilliseen jatkokehittelyyn. Butoh-tanssi on hyvin vahvasti elävää esittävää taidetta, eräänlaista liikkuvaa kuvaa sekä energistä liikkumattomuutta, ja tarjoten näin runsaasti mielikuvia ja esiin herääviä vaikutelmia sekä muistoja.

Esiintyjien ja katsojien omat sisäiset maisemat heräävät eloon ja nousevat pintaan, arkitodellisuuden havaittavaksi ja vuorovaikutukseen. Hyvin vahvassa vuorovaikutuksessa tällainen kokemus voi nostaa esiin myös jotain ihmisten yhteisestä ja yhteisöllisestä, arkaaisesta muisto- ja kokemusavaruudesta.

Juuri tämän koen olevani se alue, josta ja jossa syntyy hyvin vaikuttavat ja merkitykselliset kokemukset inhimillisessä elämässä, saaden muotonsa muun muassa Butoh'ssa, runoudessa, myyteissä, saduissa, taiteessa, rakkaudessa ja luovassa elämässä. Osku Leinonen

Instagram

Ajatus

Taide ja harjoittelu ovat luontevimmillaan tarjoamassa eheyttäviä kokemuksia, hyvän ja huonon tuolla puolen. Vailla arvottamista tai odotuksia onnistua kokemaan tai tekemään oikein. Tätä on hyvän taide.

Yhteys

Jaa tämä sivu Facebookissa

Laita viesti, ole hyvä

Ohjaaja ja Taidevalokuvaaja

Esiintyjä-ohjaaja soveltavan taiteen ja -teatterin kentällä. Taidevalokuvaaja. Butoh-tanssija, Qigong-ohjaaja (terveysliikuntaa).